Leveringsvoorwaarden

Art. 1 Leveringsvoorwaarden

SOAVE Beautybar zal de grootst mogelijke zorgvuldigheid in acht nemen bij het in ontvangst nemen en bij de uitvoering van geplaatste bestellingen. We houden elke klant persoonlijk via mail op de hoogte i.v.m. geplaatste bestellingen.

We wijzen er u graag op dat SOAVE Beautybar niet verantwoordelijk kan worden gehouden voor verlies, schade en diefstal tijdens de verzending van de bestelling. 

Art. 2 Betaalmogelijkheden

Op de webshop van SOAVE Beautybar  is het mogelijk om met volgende betaalwijzen te betalen: Bancontact, Apple pay, VISA, Maestro en Mastercard.

Betalingen gebeuren steeds via online betaling. De bestelde producten worden pas verzonden na bevestiging van je betaling.

Art. 3 Wettelijke garantie

SOAVE Beautybar verzekert dat het product in goede staat is. Als dat niet het geval is, heeft de klant recht op een reparatie, vervanging of terugbetaling.

De koper hoort de goederen onmiddellijk in ontvangst te nemen en na te kijken.

Alle klachten met betrekking tot de geleverde diensten en/of producten dienen door de klant aan SOAVE Beautybar te worden meegedeeld binnen een termijn van 14 dagen na de levering of aankoop in de winkel.

Klachten die buiten de in dit artikel vermelde termijn worden geformuleerd, brengen in geen geval enige aansprakelijkheid teweeg in hoofde van SOAVE Beautybar.

Indien binnen deze termijn van 14 dagen geen klacht werd ontvangen, heeft dit voor gevolg dat de koper de geleverde goederen volledig en in zijn geheel heeft aanvaard.

Art. 4 Herroepingsrecht

Zie pagina  “retourneerbeleid”

Wet betreffende marktpraktijken en consumentenbescherming – 6/4/2010:

Bij elke overeenkomst op afstand beschikt de consument over een termijn van 14 kalenderdagen waarbinnen hij de overeenkomst kan herroepen. Hij kan dit recht uitoefenen zonder betaling van een boete en zonder opgave van motief.

Aan de consument kunnen voor de uitoefening van zijn herroepingsrecht slechts de rechtstreekse kosten voor het terugzenden van de goederen aangerekend worden.

Voor de uitoefening van dit recht gaat de termijn in te rekenen van de dag na de levering aan de consument.

SOAVE Beautybar kan op elke moment deze algemene voorwaarden en de specificaties van haar diensten wijzigen evenals de prijzen. Nieuwe prijzen zijn slechts van toepassing vanaf bestellingen na deze wijzigingen. Elke betwisting die valt onder de toepassing van deze algemene voorwaarden zal worden beslecht volgens de regels van het Belgisch recht. Alle betwistingen uit hoofde van deze overeenkomst worden bij uitsluiting beslecht door de rechtbanken van het gerechtelijk arrondissement Oost-Vlaanderen, afdeling Gent of de rechtbanken van het arrondissement waar de verwerende partij is gevestigd en dit volgens de keuze van de eiser.

Retourneerbeleid

Hoe retourneren?

Enkel ongeopende en ongebruikte producten kunnen binnen een termijn van 14 dagen geretourneerd worden.

Let op: Het geretourneerde product moet in goede staat op de 14de dag bij ons geleverd zijn. Wij tellen vanaf het pakketje bij u geleverd werd, geleverd in een afhaalpunt/locker of vanaf het moment het klaar ligt in onze winkel!

Bij klachten i.v.m. bestelde producten helpen we je graag telefonisch verder.

Naar welk adres kan ik mijn items retourneren?

SOAVE Beautybar
Jef Vandermeulenstraat 105, 9050 Gentbrugge

Hoe & binnen welk termijn wordt mijn retourzending verwerkt?

Van zodra we uw pakketje ontvangen hebben, verwerken we deze zo snel mogelijk.

Indien we uw retour binnen de 14 dagen ontvangen hebben, zullen we het bedrag (excl. verzendingskosten) terugstorten op de kaart waarmee je online betaald had. Terugbetalingen zullen op naam van Sara Schockaert teruggestort worden.

Indien je met een cadeaubon/waardebon/kortingscode betaald hebt, zal je geen geld ontvangen maar opnieuw een kortingscode die een jaar geldig is en die je dan voor uw volgende aankoop kunt gebruiken.

Indien je retour later dan 14 dagen bij ons geleverd werd, ontvang je geen geld maar een waardebon in de plaats die 1 jaar geldig is. Retours na 30 dagen kunnen we niet meer accepteren. Dit zal dan op jouw kosten teruggestuurd worden of je kan uw retour bij ons afhalen.

Heb je een deel van uw bestelling betaald met een waardebon, dan ontvang je opnieuw een waardebon in de plaats.

Zijn de retourkosten voor eigen rekening?

Ja, Het is voor eigen rekening. Je kan gemakkelijk een retour etiquette aanmaken op de site van Bpost of eentje aanvragen in een postkantoor.

Kan ik mijn items retourneren in de winkel?

Je kan gratis retourneren in de winkel. Dit moet ook binnen de 14 dagen na ontvangst gebeuren.

BELANGRIJK: Je kan items in de winkel enkel op afspraak retourneren. Enkel zo kunnen wij de juiste sfeer en ontspanning bieden aan onze klanten tijdens de behandelingen.

Kan ik een item ruilen?

Helaas is het niet mogelijk om een artikel te ruilen. Wil je toch een andere kleur of product? Dan kun je zelf een nieuwe order plaatsen en het artikel dat niet goed was gewoon retourneren.

Welke items kunnen NIET geretourneerd worden?

Alle reeds geopende en/of gebruikte producten kunnen om hygiënische redenen niet geretourneerd worden.

Te retourneren producten moeten in goede staat bij ons terug aankomen om een eventuele terugbetaling mogelijk te maken. De klant is verantwoordelijk voor een correcte en veilige verpakking en verzending van het te retourneren goed.

Kan ik meerdere bestellingen in een retourzending samenvoegen?

Ja, dat kan. Het is wel belangrijk dat het duidelijk is op uw retourformulier. Alle ordernummers moeten ingevuld zijn.

Heeft u mijn retour goed ontvangen?

We krijgen vaak de vraag of we uw retour goed ontvangen hebben. Omdat we dagelijks retours krijgen en daarom niet kunnen nakijken of jouw retour bij ons geleverd werd, is het belangrijk om uw track & trace bij te houden tot we uw retour verwerkt hebben! Zo kan je zelf controleren of we het goed ontvangen hebben. Indien je geen track & trace hebt en we uw retour niet ontvangen hebben, zijn wij niet verantwoordelijk voor het verlies van uw pakketje.

De postbode kwam langs om mijn retour te leveren maar er was niemand aanwezig. Wat nu?

We hebben dan een briefje ontvangen om uw pakketje te halen in een postkantoor. We zullen dit dan zsm halen en uw retour verwerken.

Ik heb een verkeerd/beschadigd artikel ontvangen. Wat nu?

Alvast onze excuses voor het ongemak. Deze moet je onmiddellijk na ontvangst van uw bestelling aan ons melden. (We controleren wanneer je deze precies ontvangen hebben.) Je kan hiervoor een mailtje sturen naar info@soavebeautybar.be. We zullen u een retouretiquette doormailen zodat je het gratis kunt retourneren. 

Let op!  Als we het artikel nog in voorraad hebben, zullen we een nieuw product naar jou opsturen. Indien niet, zullen we het bedrag terugstorten op uw rekening.